Bővebb információkért keresse ügyfélszolgálatunkat:
+36 20 5633 333
info@forego.hu
H-2092 Budakeszi, Kagyló u. 1-3.
KÖVESSEN BENNÜNKET!
5 in Budapest

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

Jelen tájékoztató célja, hogy a www.forego.hu weboldal (a továbbiakban: „Weboldal”) felhasználói (a továbbiakban: „Felhasználó(k)” vagy „Érintett(ek)”) a Weboldalon megvalósuló adatkezeléssel összefüggő tényekről és információkról az adatkezelés megkezdését megelőzően tájékoztatást kapjanak.

Tájékoztatjuk, hogy az Ön által megadott személyes adatokat a FoReGo Magyarország Kft.  (székhely: H-2092 Budakeszi, Kagyló u. 1-3.; cégjegyzékszám: 13-09-102819; adószám: 13468251-2-13; nyilvántartó hatóság: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága; képviselője: Kalocsa Miklós János; továbbiakban: „Adatkezelő”) bizalmasan, a hatályos adatvédelmi jogszabályoknak megfelelően a jelen tájékoztatóban foglaltak szerint kezeli.

Weboldalon megvalósuló adatkezelések

Weboldal látogatói adatok – server-log-file-ok

A Weboldal használata során a naplófájlban rögzítésre kerülő adatok esetében az adatok tárolása, felhasználása kizárólag technikai célokra (szerverek biztonságos működésének elemzésére, utólagos ellenőrzésre, a Weboldal elleni támadások felismerése, megakadályozása és vizsgálata) illetve statisztikai célokra kerül tárolásra. Ennek érdekében a Weboldal internet szolgáltatója automatikusan rögzíti és elmenti az úgy nevezett Server-Log-File-ok információit, amelyeket az Ön böngészője automatikusan továbbít részünkre. Ez érinti az Ön IP-címét, az Ön böngészőjét és nyelvi beállításait, valamint az Ön operációs rendszerét, az Ön internet szolgáltatóját, a dátum/idő beállításokat, valamint az aktuális és utoljára meglátogatott honlapok URL-címét. Az így nyert adatsorokat személyes azonosításra alkalmas, más forrásból származó információkkal az Adatkezelő nem kapcsolja össze. Abban az esetben, ha tudomást szerzünk a Weboldal jogellenes használatával kapcsolatos konkrét gyanúról, fenntartjuk ezeknek az adatoknak az utólagos kiértékelésére vonatkozó jogot.

Az adatkezelés ideje: 7 nap. Ezen túl az adatok csak akkor kerülnek tárolásra, ha az szükséges a Weboldal elleni észlelt támadások vizsgálatához.

Az adatkezelés jogalapja: az Adatkezelő jogos érdeke (a fent felsorolt célok elérése).

Kapcsolatfelvétel

Amennyiben kérdése van vagy szeretne bővebb információt megtudni az Adatkezelőről, vagy az Adatkezelő termékeiről és szolgáltatásairól, a Weboldal használata során a megfelelő űrlap kitöltésével lehetősége van felvenni a kapcsolatot az Adatkezelővel.

A kezelt adatok köre: cégnév, cég címe (irányítószám, város, utca házszám), kapcsolattartó neve, céges e-mail címe, céges telefonszáma

Az adatkezelés célja: a Felhasználó kérdéseinek megválaszolása, kért információk közlése

Az adatkezelés jogalapja: az Érintett önkéntes hozzájárulása

Az adatkezelés ideje: a megadott személyes adatok a kérdés megválaszolását, illetve a kért információk közlését követő 30 napon belül törlésre kerülnek.

Ajánlatkérés

A Felhasználóknak lehetőségük van a Weboldal használata során személyre szabott ajánlatot kérni.

A kezelt adatok köre: cégnév, cég címe (irányítószám, város, utca házszám), kapcsolattartó neve, céges e-mail címe, céges telefonszáma

Az adatkezelés célja: az ajánlatkérésre vonatkozó személyre szabott ajánlat összeállítása, az ajánlat átadása céljából a Felhasználóval történő kapcsolatfelvétel és kapcsolattartás, a Felhasználó esetleges kérdéseinek megválaszolása.

Az adatkezelés jogalapja: az adatkezelés olyan szerződés teljesítéséhez szükséges, amelyben az érintett az egyik fél, vagy az a szerződés megkötését megelőzően az érintett kérésére történő lépések megtételéhez szükséges.

Az adatkezelés ideje: az Adatkezelő az ajánlatkérés során megadott adatokat a cél megvalósulásáig, azaz addig kezeli, amíg az érintett Felhasználóval az ajánlatadási folyamat le nem zárul, vagy az ajánlat alapján a megkötött szerződés teljesítéséig, illetve ez utóbbi esetben az egyes jogszabályok által előírt iratmegőrzési idő lejártáig kezeli.

Marketing kommunikációs célú adatkezelés

A Felhasználóknak lehetőségük van a Weboldal használata során az Adatkezelő hírlevelére feliratkozni. A hírlevélre feliratkozás önkéntes. Feliratkozás esetén a Felhasználó kifejezetten hozzájárul, hogy az általa megadott e-mail címre tájékoztató és kifejezetten marketing célú tartalmak kerüljenek továbbításra. A hírlevélről a Felhasználó bármikor leiratkozhat.

A kezelt adatok köre: keresztnév, vezetéknév, e-mail cím

Az adatkezelés célja: az Adatkezelő termékeinek és szolgáltatásainak ajánlása, hirdetéseinek továbbítása, tájékoztatás nyújtása az aktuális információkról, termékekről, akciókról, új funkciókról elektronikus hírlevél útján.

Az adatkezelés jogalapja: az Érintett önkéntes hozzájárulása

Az adatkezelés ideje: a hírlevélről való leiratkozásig.

Adatfeldolgozók igénybevétele

Az Adatkezelő a fentiekben meghatározott célok érdekében a következő adatfeldolgozókat veszi igénybe:

  1. Tárhely-szolgáltatás érdekében igénybe vett adatfeldolgozó

Adatfeldolgozó megnevezése és elérhetősége:

RackForest Kft.

1116 Budapest, Sáfrány utca 6.

Adószám: 14671858-2-43

Telefon: +36 70 398 1166, / e-mail: info@rackforest.hu, / web: www. rackforest.hu

  1. Hírlevél-kiküldés érdekében igénybe vett adatfeldolgozó

Adatfeldolgozó megnevezése és elérhetősége:

MiniCRM Zrt.

1075 Budapest, Madách Imre út 13-14.

Adószám: 23982273-2-42

Telefon: +36 1 999-0402 / e-mail: help@minicrm.hu / web: www.minicrm.hu

Az adatkezeléssel összefüggő tevékenység: hírlevelek kiküldése

Adattovábbítás 

Az adatok harmadik személyek részére nem kerülnek átadásra.

Adatbiztonság

Az Adatkezelő és az adatfeldolgozók a Felhasználók által megadott személyes adatokat bizalmasan kezelik és betartják a vonatkozó adatvédelmi jogszabályokat, így különösen az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény, az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során, Strasbourgban, 1981. január 28. napján kelt Egyezmény kihirdetéséről szóló 1998. évi VI. törvény, valamint a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről szóló 2016/679 EU rendelet (GDPR) rendelkezéseit.

Az Adatkezelő a biztonságos adatkezelés érdekében az adattároláshoz, feldolgozáshoz, adattovábbításhoz kapcsolódó informatikai és egyéb biztonságos adatkezelést elősegítő valamennyi intézkedést megteszi, illetve biztosítja. Az Adatkezelő a tőle elvárható módon megteszi a szükséges intézkedéseket az általa kezelt személyes adatoknak a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, nyilvánosságra hozatal, törlés, sérülés, megsemmisülés elleni védelem biztosítása, az ehhez szükséges technikai feltételek garantálása érdekében.

Az adatok megismerésére jogosult személyek köre: A Felhasználók által megadott személyes adatokhoz kizárólag az Adatkezelő, illetve az adatfeldolgozók azon munkavállalói, megbízottjai férhetnek hozzá, akiknek ezen adatok megismerése a feladataik teljesítése érdekében szükséges.

Az Ön jogai

Önnek bármikor lehetősége van, hogy visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, amennyiben igen, jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz és a következő információkhoz hozzáférést kapjon:

  1. a) az adatkezelés céljai;
  2. b) az érintett személyes adatok kategóriái;
  3. c) azon címzettek vagy címzettek kategóriái, akikkel, illetve amelyekkel a személyes adatokat közölték vagy közölni fogják, ideértve különösen a harmadik országbeli címzetteket, illetve a nemzetközi szervezeteket;
  4. d) adott esetben a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama, vagy ha ez nem lehetséges, ezen időtartam meghatározásának szempontjai;
  5. e) azon jogáról, hogy kérelmezheti az adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen;
  6. f) a valamely felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga;
  7. g) ha az adatokat nem az érintettől gyűjtötték, a forrásukra vonatkozó minden elérhető információ;
  8. h) automatizált döntéshozatal ténye, ideértve a profilalkotást is, valamint legalább ezekben az esetekben az alkalmazott logikára és arra vonatkozó érthető információk, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel bír, és az érintettre nézve milyen várható következményekkel jár.

Az Adatkezelő az adatkezelés tárgyát képező személyes adatok másolatát kérése esetén az Ön rendelkezésére bocsátja.

Ön bármikor jogosult kérni a pontatlan személyes adatok helyesbítését, illetve a kiegészítését, mely kérelemnek az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül köteles eleget tenni.

Ön jogosult továbbá arra, hogy a hozzájárulását bármely időpontban visszavonja. Hozzájárulását visszavonja, amennyiben a hírlevélről a megfelelő linken leiratkozik, vagy bármely egy esetben hozzájárulásának visszavonására irányuló kérelmét a jelen pontban meghatározottak szerint eljuttatja az Adatkezelőnek. Amennyiben a hírlevélről leiratozik/hozzájárulását visszavonja az Adatkezelő a visszavonást követő 30. napon belül a személyes adatait a nyilvántartásából törli.

A hozzájárulás visszavonása nem érinti a hozzájáruláson alapuló, a visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét.

Az Érintett kérésére az Adatkezelő köteles arra, hogy az Érintettre vonatkozó személyes adatokat indokolatlan késedelem nélkül törölje, amennyiben

– a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték;

– az Érintett visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;

– ha a személyes adatok kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében történik, és az Érintett tiltakozik az adatkezelés ellen és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre;

– a személyes adatokat jogellenesen kezelték; vagy

– a személyes adatokat az Adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell.

Ha az Adatkezelő nyilvánosságra hozta a személyes adatot, és a jelen pont értelmében azt törölni köteles, az elérhető technológia és a megvalósítás költségeinek figyelembevételével megteszi az észszerűen elvárható lépéseket – ideértve technikai intézkedéseket – annak érdekében, hogy tájékoztassa az adatokat kezelő adatkezelőket, hogy az érintett kérelmezte tőlük a szóban forgó személyes adatokra mutató linkek vagy e személyes adatok másolatának, illetve másodpéldányának törlését.

A törlésre vonatkozó fenti rendelkezés nem alkalmazandó, amennyiben az adatkezelés szükséges:

  1. a) a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából;
  2. b) a személyes adatok kezelését előíró, az Adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog szerinti kötelezettség teljesítése, illetve közérdekből vagy az Adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlása keretében végzett feladat végrehajtása céljából;
  3. c) a népegészségügy területét érintő közérdek alapján;
  4. d) közérdekű archiválás céljából, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból, amennyiben a törléshez való jog valószínűsíthetően lehetetlenné tenné vagy komolyan veszélyeztetné ezt az adatkezelést; vagy
  5. e) jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez.

Az Érintett kérésére az Adatkezelő köteles korlátozni az adatkezelést, amennyiben

– az Érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy az Adatkezelő ellenőrizze a személyes adatok pontosságát;

– az adatkezelés jogellenes, és az Érintett ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;

– az Adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az Érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy

– ha a személyes adatok kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében történik, és az Érintett tiltakozik az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az Adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben.

Ha az adatkezelés a fentiek alapján korlátozás alá esik, az ilyen személyes adatokat a tárolás kivételével csak az érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni. Az Adatkezelő az érintettet, akinek a kérésére korlátozták az adatkezelést, az adatkezelés korlátozásának feloldásáról előzetesen tájékoztatja.

Az Érintett a fentieken túl kérheti az Adatkezelőtől, hogy a megadott személyes adatait tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja és jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy másik Adatkezelőnek továbbítsa anélkül, hogy ezt az Adatkezelő akadályozná, valamint amennyiben technikailag az megvalósítható, kérheti a személyes adatok Adatkezelők közötti közvetlen továbbítását is.

A kérelmek benyújtására az alábbi címeken van lehetőség: H-2092 Budakeszi, Kagyló u. 1-3. szám alatti címen postai úton vagy az info@forego.hu e-mail címen.

A beazonosítás miatt mindig szükséges a pontos személyes adatok megadása.

Az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül, de mindenféleképpen a kérelem beérkezésétől számított 30 napon belül tájékoztatja az Érintettet a jogai gyakorlására irányuló kérelme nyomán hozott intézkedésekről.

Ha az Érintett elektronikus úton nyújtotta be a kérelmet, a tájékoztatást lehetőség szerint elektronikus úton kell megadni, kivéve, ha az Érintett azt másként kéri.

Az Adatkezelő helyesbítésről, korlátozásról, illetve a törlésről az Érintettet, továbbá mindazokat értesíti, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára továbbították.

Ha az Adatkezelő nem tesz intézkedéseket az Érintett kérelme nyomán, késedelem nélkül, de legkésőbb a kérelem beérkezésétől számított 30 napon belül tájékoztatja az Érintettet az intézkedés elmaradásának okairól, valamint arról, hogy az Érintett panaszt nyújthat be valamely felügyeleti hatóságnál, és élhet bírósági jogorvoslati jogával.

A Felhasználó jogosult továbbá arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból, jogos érdeken alapuló adatkezelés esetén bármikor tiltakozzon személyes adatainak kezelése ellen. Ebben az esetben az adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha az adatkezelő bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

Ha a személyes adatok kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében történik, az érintett jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon a rá vonatkozó személyes adatok e célból történő kezelése ellen, ideértve a profilalkotást is, amennyiben az a közvetlen üzletszerzéshez kapcsolódik.

Az adatkezelő – az adatkezelés egyidejű felfüggesztésével – a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 30 napon belül megvizsgálja, és annak eredményéről a kérelmezőt írásban tájékoztatja. Amennyiben a kérelmező tiltakozása megalapozott, az adatkezelő az adatkezelést – beleértve a további adatfelvételt és adattovábbítást is – megszünteti, és az adatokat korlátozza, valamint a tiltakozásról, illetőleg az annak alapján tett intézkedésekről értesíti mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban továbbította, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében.

Az Érintett fenti jogainak megsértése esetén bírósághoz, vagy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordulhat.

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

Cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c

Telefon: +36 (1) 391-1400

Fax: +36 (1) 391-1410

www: http://www.naih.hu

e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

Az Adatkezelő fenntartja a jogot, hogy jelen adatkezelési szabályzatot a Felhasználók előzetes értesítése mellett egyoldalúan módosítsa. A Felhasználó a szolgáltatásnak a módosítás hatálybalépését követő használatával elfogadja a módosított adatkezelési szabályzatot.

Budakeszi, 2018. június 13.